Božidar Đurković (©MN Press)
Božidar Đurković (©MN Press)

Đurković: Nema dve struje, ne pretendujem na funkciju u Partizanu, Đerona odlično rešenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 13:28

„Ima drugačijih mišljenja, ali to je uvek bogatstvo. Razgovaralo se i o domaćim stručnjacima, Marku Krivokapiću i Aleksandru Brkoviću“, rekao je nekadašnji čelni čovek Rukometnog saveza Srbije

Partizan za dve nedelje očekuje Izborna skupština, biraće se novi predsednik, članovi Upravnog odbora... Posle teksta u Mozzart Sportu da se u Humskoj očekuje turbulentan period, repliku je imao nekadašnji generalni sekretar i predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

Izabrane vesti

Pre svega bih želeo da kažem da u Partizanu ne očekujem turbulentan period“, rekao je Đurković i dodao:

Nema dve struje, zaraćene strane, kako bi moglo da se protumači iz vašeg teksta. Ima drugačijeg mišljenja, ali to je uvek bogatstvo. Različita mišljenja, predlozi dovode do boljeg rešenja. Imam svoje mišljenje i to ću da kažem na Skupštini. Želim da naglasim da me ne zanima nijedna funkcija u Partizanu, u upravljačkom delu. Ja sam samo član Skupštine kao i ostalih 25 delegata i biraću prema savesti. To bi bio i sukob interesa jer sam predsednik Takmičarske komisije Evropske rukometne federacije, član Izvršnog odbora EHF-a i predsednik SEHA lige“.

Nekadašnji čelnik RSS-a i bivši rukometaš Partizana naglašava da je Skupština u ponedeljak uveče protekla u mirnom tonu.

Nisam čak ni diskutovao sinoć. Napravili smo statut, sada će da budu predlozi za predsednika, članove Upravnog odbora... Svi koji su u klubu žele dobro Partizanu i verujem da ćemo posle ovoga da budemo jači. Svaka čast Vojvodini, ona je naš rival, ali nikako neprijatelj. Trenutno ima veći budžet, bolje igrače, organizaciono je jača, ima svoju dvoranu. Vidim da i mlađe kategorije beleže dobre rezultate, osvojila je evropski trofej, što je odlično za srpski rukomet. Mi stremimo da je prestignemo, ali u ovom trenutku smo svesni da je bolja“.

I Đurković diže obe ruke za Tonija Đeronu kao potecnijalnog trenera Partizana.

Ne znam koliko je to realno i izvodljivo, ali i ja mislim da je Đerona odličan izbor. Ne pominje se samo on, ima tu i domaćih stručnjaka sa kojima se razgovaralo. Tu su Marko Krivokapić, Aleksandar Brković, i oni bi bili dobra rešenja“, istakao je Đurković za Mozzart Sport.



tagovi

RK PartizanBožidar Đurković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara